The guitar

Gitaren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zowel akoestisch als elektrisch. Een combinatie van deze twee is ook mogelijk: akoestisch-elektrisch, semi-akoestisch. Niet te vergeten de solidbody, in de volksmond 'plank' genoemd omdat deze (elektrische) gitaar geen klankholte heeft. Over de diverse gitaren en hun geschiedenis zijn vele boeken geschreven en het internet heeft ongelofelijk veel informatie te bieden.

Ben je absoluut beginner? Dan kun je kiezen voor een beginnerspakket, dat veelal bestaat uit: een gitaar (elektrisch of akoestisch), een opberghoes, soms een lesboek en/of stemfluit of stemapparaat. Kies je voor de electrische gitaar, dan zit er dikwijls een klein versterkertje bij. Kids kunnen, afhankelijk- van lichaamslengte en/of leeftijd- vooruit met 'n 2/4 of 3/4 model.

Probeer vooraf de volgende zaken vast te stellen: *Budget? *Wat wil ik? Is dit lastig, dan kunnen we altijd een helpende hand bieden en indien gewenst hierbij passend advies geven. Gevorderden weten (dikwijls) voldoende, maar ook voor hen geldt: Laat je keuze voor een instrument niet alleen leiden door het uiterlijk van de gitaar, maar selecteer ook op sound en de vraag: Hoe voelt het instrument in jouw handen? Speel je een specifieke stijl? Of speel je allerlei stijlen? Dit zijn belangrijke overwegingen. Zeker als je een kostbaar instrument wilt aanschaffen.