Stijlen

Bij de muziek in het algemeen en dus ook bij gitaarspel onderscheiden we verschillende "stijlen'.
Hieronder omschrijf ik wat stijlen zodat je vast wat meer te weten komt over de verschillende mogelijkheden die tot je beschikking staan.

Pop

Dit is in feite een verzamelnaam voor muziek (diverse stijlen) die in een bepaalde periode 'populair 'is. Actuele top 40 hits of classic pop (denk aan bijvoorbeeld The Beatles, The Birds, Bob Dylan, Otis Redding etc.) De leerling heeft de mogelijkheid zijn of haar favorite songs te leren spelen. We maken hierbij dankbaar gebruik van het internet en diverse songbooks. Leuk om je eigen repertoire op te bouwen.

Rock

Afhankelijk van het niveau, leer je basis rocktechnieken wat kan leiden tot specialisatie : Metal, Hardrock of misschien wel Funkrock? De mogelijkheden zijn teveel om op te noemen. Wil je verder terug in de tijd, Rock & roll, Rockabilly? In veel gevallen maak ik gebruik van een moderne methode waarbij je ook de tabulatuur leert lezen en toepassen.

Jazz

Deze lessen zijn bestemd voor hen die reeds gitaar kunnen spelen, maar de muzikale horizon willen verbreden.( Enige kennis van theorie en akkoorden is hierbij wel aanbevolen) Het leren spelen van standards , het leren improviseren over akkoordenschema‘s, jazzvoicings, arpeggio‘s en ook de modi komen aan bod; wat is substitutie ? Ook vrije improvisatie en het zgn fuseren van stijlen (fusion) komen aan bod.

Blues, Bluesrock (en improvisatie)

Wat mij betreft, verplichte kost voor iedere gitarist! Met name de zgn. rockgitarist zou moeten weten waar en hoe het allemaal begon. Wat is een 12-bar (12-maten) bluessschema ? Akkoordprogressie? Een I-VI-V schema?
Wat is bluesrock?
Deze zaken gaan we uitvoerig behandelen net zoals de pentatonische toonladders, de bluesladder.., om vervolgens te komen tot 'het toepassen'! Het voornaamste is dat je het concept begrijpt om zodoende een sterke basis te hebben voor dat waar het om gaat : muziekmaken!

Anders?

Singer-songwriter, bossa-nova, country of folk? Of wil je eenvoudigweg slaggitaar leren spelen ? In principe is alles bespreekbaar en d.m.v. een zgn. introductieles wordt een en ander (meestal ) duidelijk. Is dit niet het geval dan maken we samen een stappenplan om je doel alsnog te bereiken ! Voor de kids maken we gebruik van een methode die geschikt is voor de leeftijdsgroep vanaf 6 jaar. Eventuele gaten in de methode worden zo effectief mogelijk opgevuld.